top of page

Du mangler intet for at være lykkelig

Opdateret: 26. feb. 2019

Da jeg sad og mediterede den anden dag, visualiserede jeg, at jeg ville tiltrække flere kunder til mit nye yogastudie (jeg åbnede for mindre end to måneder siden). Pludseligt kom dette spørgsmål til mig: "Vil jeg virkelig være mere lykkelig, hvis jeg havde flere kunder". Og svaret var "Nej".


Vores sind har det med at udskyde lykken og giver os et hav af undskyldninger, der holder os fra at være lykkelige lige NU. Det er sindets natur at finde fejl, og derfor sender sindet hver dag besked til os om, at noget er galt, og at vi først kan være tilfredse, når tingene er anderledes: Når vi har fundet den rigtige partner, købt det nye hus, fået det næste barn, landet den store kontrakt, fået en trænet krop, opnået økonomiske frihed osv. Men sandenheden er, at sindet og egoet ALDRIG bliver tilfreds. Når vi har nået et mål, går der ikke længe, før vi har et nyt mål ude i fremtiden, som skal opfyldes, før vi kan føle os tilfredse.


Denne evige utilfredshed med nuet og skuren indeni mennesket er ikke et nyt fænomen. Det var det, som Buddha kaldte for dukkha – lidelse. I mange år forstod jeg ikke, hvad buddhisterne mente med lidelse, for jeg var jo glad og positiv det meste af tiden, men jeg var ikke bevidst om mit eget sinds kringelkroge. Lidelse behøver ikke at betyde stor sorg og dystre følelser. Lidelse, som Buddha forstod det, er vores konstante underliggende utilfredshed med vores liv, som vi projicerer ud til vores børn, partner, forældre, kolleger, vores job, økonomiske situation, kærlighedsliv osv. Men det hele starter med en konstant utilfredshed med os selv.


En måde at stoppe denne evige jagt efter lykken ude i fremtiden, som desværre er dømt til at mislykkedes, er at fokusere på det, som faktisk fungerer i vores liv. Lige nu og her. Vi glemmer ofte, hvor privilegerede vi er ved at bo i et land som Danmark: Vi har mad på bordet hver dag, en varm seng at sove i, rindende vand i hanen, vores børn kan gå i skole og vi kan modtage pension, når vi bliver ældre.


Så bryd utilfredsheds vane ved at starte din dag med at fokusere på ting/omstændigheder, der gør dig glad og taknemmelig. Det vil løfte hele din energi og sprede glæde og tilfredshed - ikke kun til dig selv, men også alle du møder på din vej.


Sat nam37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page